keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Selvitys TE-toimistolle

Reilu vuosi sitten työllistymissuunnitelmaani kirjattiin te-toimistossa lyhyesti ja ytimekkäästi kaksi asiaa:

1. Omatoiminen työnhaku
2. CV-nettiin tutustuminen

Nämä tehtävät tuli suorittaa vuoden kuluessa, 8.5.2014 mennessä, johon saakka työnhakuni olisi voimassa eli olisin oikeutettu työttömyysetuuteen. Nyt kun tämä määräaika on ummessa, minun pitää ilmoittaa te-toimistolle, kuinka olen toteuttanut työllistymissuunnitelmaani, jollainen siis jokaisella työttömällä työnhakijalla pitää olla.

No olenhan minä toteuttanut, hakenut työpaikkoja tasaiseen tahtiin ja laitellut avoimia hakemuksia sinne sun tänne. Olen pitänyt myös yhteyttä ystävääni, jolla on start up -yritys, jonka pienosakas itsekin olen. Viimeksi helmikuussa hän lupaili ottavansa minut kesään mennessä töihin. Taitaa nyt kuitenkin olla niin, ettei hänen suunnitelmansa toteudu aivan niin nopeasti. Yritys on kyllä aloittanut lupaavalta kuulostavan pilottihankkeen, mutta sen aikaansaamat rahavirrat eivät ilmeisesti vielä päätä huimaa.

Syksyllä hain te-toimiston kautta rekrykoulutukseen, tulin kuulemma toiselle sijalle. Seuraan mol.fi:tä, sanomalehtiä ja henkilöstövuokrausfirmoja sekä LinkedIn:in työpaikkoja. Mollissa harvoin on minun alani työpaikkoja täältäpäin, ja LinkedIn:in paikat ovat myös useimmiten pääkaupunkiseudulla tai sitten sellaisia johtotason tai esimiestehtäviä, joihin minulla ei paukut riitä. Vaikka omassa yrityksessäni istuinkin johtajan pallilla - itse kun omistaa niin itse saa tittelinsäkin päättää -, koulutustasoni mukaiset työpaikat näyttävät ilmoitusten perusteella olevan enemmänkin assistenttitasoa, ja sellaisia paikkoja olen hakenutkin. No niihinpä paikkoihin juurikin on aina satamäärin työttömiä tradenomeja hakeutumassa. 

Niin ja CV-nettiin tein kiltisti esittelyn ja aika monta kertaa kävin sen vuoden aikana uusimassakin, se kun on aina voimassa vain kaksi kuukautta kerrallaan. Muutama kuukausi sitten en kuitenkaan enää viitsinyt uusia sitä, eipä tuntunut sekään kantavan hedelmää ja iski joku työnhaku-uupumus että enpä edes viihti. Nythän se oli sitten pakko käydä taas uusimassa, että rahoitus jatkuisi. Se huikea kuudensadan euron nettorahoitus.

Saamassani selvityspyynnössä luki, että selvityksen voi tehdä te-palvelujen nettisivuilla. No eipä voinutkaan. Siellä kerrottiin, ettei työllistymissuunnitelmassa sovittujen tehtävien toteutumisesta voikaan enää ilmoittaa verkossa. No ei kun raapustamaan käsin lähetettyyn lomakkeeseen. Oisko taas jotenkin kuvaavaa. Huoh.

6 kommenttia:

 1. Mitä oli sitten? Tuleeko kareenssi? Kysyin, koska minulla on sama tilanne. Kiitos.

  VastaaPoista
 2. Ei tullut onneksi mitään karenssia, maksatus vaan keskeytettiin vähäksi aikaa mutta jatkui sitten siitä mihin oli jäänytkin. Selvityksen tehtyäni sain uuden lausunnon, että etuuden maksamiselle ei ole työvoimapoliittista estettä ja että automaattilausunto oli aiheeton. Jos olisin tiennyt, että annetut tehtävät täytyy käydä klikkaamassa suoritetuiksi netissä, olisin varmaan välttynyt maksatuksen keskeytykseltä.

  VastaaPoista
 3. Kiitos vastauksestasi. Unohdin talenna CV:ni verkkopalveluun ajoissa. Lähetin CV-ni viikon sitten määritellystä päivämäärästä. Epäilen, että karenssi tulee? ((( Niinkö?

  VastaaPoista
 4. Itse kyllä arvelisin, ettei tule karenssia, mutta tietenkään en voi vastata te-toimiston puolesta. Minullakin oli esittely CV-netistä monta kuukautta pois / ei-aktiivisena, kun en vaan viitsinyt käydä sitä uusimassa (en sitä tietenkään laittanut syyksi selvitykseen, vaan vain unohduksen). Jos rehellisesti laitat selvitykseen, että unohdit tallentaa CV:n mutta teit sen heti kun muistit, uskoisin että "hyvä tarkoitus ja halu työnhakuun" riittää. Toivottavasti ainakin. Kaikkea hyvää ja jaksamista sinulle!

  VastaaPoista
 5. Minä olen ollut vuosia sairaslomalla/kuntoutustuella joka päättyi kun aikuisten ammatillisella pitkäkestoisella kurssilla en kyennyt tekemään työharjoittelua.
  Sen jälkeen minut sysättiin tynhakijaksi. Ensin ilmottauduin ja sitten 5kk päästä
  tuli aika työvoimatoimistoon. Virkailijalla oli kova halu laittaa minut johonkin asiakasyhteistyöryhmään. Kerroin että työkykyä on nyt tutkittu 2006 vuodesta lähtien enkä ole työkykyinen ja olen kyllästynyt noihin projekteihin jotka eivät oikeastaan johda mihinkään. No sitten virkailija kirjasi suunnitelmaksi "tarvitsee muita viranomaispalveluja eli lääkäriä" ja päivämäärän. No soittelin lääkärin ajanvarauksiin mutta aikoja oli saatavissa yli 1 kk jonolla ja ei suomalaisille lääkäreille niillä parilla kertaa kun asiaa kyselin. No olin sitten vähän paremmassa kunnossa ja lääkärin ajan varaaminen jäi viime tippaan. Enkä tiennyt eikä neuvottu että suunnitelman toteutumisesta tuli päivittää tietoa omaan työnhakuun. No niinpä sitten netpostiin pamahti selvittelypyyntö asiasta. Tein selvityksen mutten vielä saanut virkailijaa kiinni. Edellisen kerran vuosia sitten tuollaista päivityksen tarvetta ei ollut. Olisin tietenkin päivittänyt tietoa te-keskuksen sivuilleni jos näin olisi neuvottu tekemään.
  Nyt sitten odotellaan ja pelkään pahinta että voin saada 2kk karenssin tämän takia kun minulle ei annettu tarpeellista opastusta. Kävin vain ajoittain tarkistamassa että työnhaku voimassa no broblem..

  OLKAA TARKKOINA!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuo uusi päivityskäytäntö tuli voimaan viime vuoden alussa eikä siitä minuakaan muistettu informoida. Onneksi loppu hyvin kaikki hyvin - toivottavasti myös Sinun kohdallasi!

   Eduskuntavaalit lähestyy - miettikäähän tarkkaan ketä äänestätte! Onko yhteiskuntamme vain vahvoja varten vai onko "kelkasta pudonneillakin" oikeus ihmisarvoiseen elämään?

   Kiitos kommentistasi - mukava huomata että blogiani vielä luetaan, vaikken enää sitä päivitäkään... T. ex-työtön luuseri :)

   Poista

Kissa kiitoksella elää. Bloggaaja kommenteilla. Kiitos kommentistasi!