keskiviikko 20. elokuuta 2014

Yli 1600 hakemusta

Kerroin aiemmin tässä blogissa hakeneeni töihin TE-toimistoon. Kyllä, luit ihan oikein - minäkin! Enpä ollut ihan ainoa: lauantain lehdestä sain lukea, että viiteentoista avoinna olleeseen työhön tuli yhteensä yli 1600 hakemusta. Yksi hakija on tosin voinut hakea useampaan tehtävään - hainhan minäkin kolmeen eri hommaan. Joka tapauksessa yhtä tehtävää haki keskimäärin reilut sata hakijaa. TE-keskuksesta arveltiin yhdeksi hakijasuman syyksi sitä, että vakituisia virkoja tulee nykyään auki kohtuullisen harvoin, ja nyt aukesi näin monta kerralla - avoinna olleista paikoista kaksitoista oli vakituisia. Epäilenpä kuitenkin, että suurin syy suureen hakijoiden määrään on maakuntamme vaikea työllisyystilanne.

Artikkelin mukaan ensimmäiset työhaastattelut pidettiin loppuviikosta viime viikolla. Minua ei kutsuttu. Eipä tietenkään. Taisin olla hakijoista niitä matalamman koulutuksen omaavia, ja joukossa oli sentään tohtoritasonkin ihmisiä. Vaikka kelpoisuusvaatimuksia ei asiantuntijan tehtäviin sinänsä ollut, toki korkeakoulutaustasta on hyötyä.

(Kuva: FreeDigitalPhotos.net / ddpavumba)

Eilen laitoin hakemuksen ihan oman alani työpaikkaan, joita löytyi mollin sivuilta maakunnastamme tasan yksi. Paikka on osa-aikainen ja määräaikainen ja kaiken lisäksi vielä yli yhdeksänkymmenen kilometrin päässä kotoani, joten hetken aikaa kyllä harkitsin ennen kuin hakemuksen lähetin. Olin yhteydessä ilmoituksessa mainittuun yhteyshenkilöön ja sain kuulla, että hakemuksia oltiin parhaillaan käymässä läpi haastateltavien valintaa varten, ja valinnasta päättävä tutustuisi mielellään minunkin hakemukseeni, mikäli edelleen kokisin paikan kiinnostavana. Kun minulle vakuuteltiin, että listoja tehdessä voidaan kyllä pyrkiä siihen, että vuorot olisivat peräkkäin, ja majoituskin järjestyisi varaustilanteen salliessa, rohkenin tarttua tilaisuuteen. 

Kilometrikorvauksista on tässäkään työpaikassa turha haaveilla, mutta saahan työmatka-kustannukset vähentää verotuksessa. Työaikaa olisi noin 60 tuntia kolmessa viikossa, mutta mahdollisesti lisätunteja voisi kartuttaa muilta osastoilta. Ja jos tienestit jäisivät pieniksi, ehkä vielä voisi saada soviteltua työmarkkinatukea päälle? Tuohon asiaan en ole vielä perehtynyt, kun nyt ensin pitäisi päästä edes sinne haastatteluun asti.

Aika paljon muokkasin tämänkertaista hakemustani toisenlaiseksi kuin aiemmat diipadaapa -tilitykseni. Kun kerrankin on kyseessä ala, jolle minulla on ihan oikeasti koulutusta, passit ja paperit, niin paljon helpompi oli vain lyödä faktat pöytään. Ensi kertaa liitin alatunnisteeseen linkin LinkedIn -profiiliini, ja muistin myös mainita aktiivisuuteni harrastus- ja yhdistystoiminnassa. Hyviä vinkkejä sain esim. tästä blogipostauksesta.

Kuinkahan monta miljuunaa tuhatta hakemusta tähänkin paikkaan on lähtenyt? Huoh.

4 kommenttia:

 1. On valitettavan totta, että useimpiin työpaikkoihin tulee älyttömän paljon hakemuksia. Siinä sitä sitten pitäisi koettaa erottua edukseen sieltä satojen muiden hakemusten joukosta.. Erottuvuus (tietysti sillä hyvällä tavalla) on itselleni suurin haaste työnhaussa.

  Kuten sanoitkin, on oman alan töitä kuitenkin huomattavasti helpompi hakea ja muotoilla hakemukset naseviksi, kun konkreettista pätevyyttä löytyy. Toivottavasti tällä kertaa lykästää ja pääset haastatteluun! :)

  VastaaPoista
 2. Hei! Pakko kommentoida, vaikka tästä postauksesta on jo aikaa.
  Luulen, että ko, TE-toimisto, johon hait on sama, mihin itsekin meinasin (vaan sitten jäi) hakea. Satuin kuitenkin asioimaan ko. toimistossa juuri haun päättymisen jälkeisellä viikolla ja otin asian puheeksi virkailijan kanssa. Hänen puheestaan sain sen käsityksen, että talossa on paljon määräaikaisia, jotka ovat varmasti paikkaa myös hakeneet vakituisen duunin toiveessa. Ja onhan heillä jo sitä hakemuksessa vaadittua työmarkkinalan tuntemustakin plakkarissa.... Eli näin se usein menee: valitut ovat jo valmiina, mutta pakko laittaa paikat julkiseen hakuun, kun on kyse julkissen alan työpaikoista.

  Hyvää jatkoa sinulle! Taidamme asua samassa kaupungissa.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi, kiitos kommentistasi! Toki saa kommentoida vanhempiakin postauksia :) Kaupungissa en asu, mutta samalla talousalueella kuitenkin..

   Niinhän se taitaa usein mennä. Ja menee usein yksityiselläkin puolella: vasta sain vastauksen yhteen hakemukseeni, että kyseisen rekryfirman asiakas oli valinnut tehtävään henkilön yrityksen sisältä sisäisen haun kautta.

   Lämmintä syksyä sinulle!

   Poista

Kissa kiitoksella elää. Bloggaaja kommenteilla. Kiitos kommentistasi!