keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Kutsu aktivointihaastatteluun

Nyt se pelätty kirje sitten tuli. Minut kutsuttiin keskustelemaan työllistymisestä, koulutuksesta, elämäntilanteestani ja toimeentulostani yhdessä TE-toimiston asiantuntijan ja kunnan edustajan eli palveluohjaajan kanssa. Jipii. Oikein riemusta kiljuen odotan tapaamista.

Mukaan pitäisi ottaa sellaiset ammattiin ja koulutukseen liittyvät todistukset sekä työkykyyn ja terveydentilaan liittyvät todistukset tai selvitykset, joita en ole aiemmin esittänyt TE-toimistossa tai sosiaalitoimistossa. No ei kai sellaisia ole, muistaakseni. Sossussa en ole käynyt ja TE-toimistossa esittänyt kaikki välttämättömimmät, ja vain ne. Tietty jos kipasis hakemassa terkkarista hullun paperit, mitähän ne siihen sanois?!?! Ja onnistuiskohan tuo...

Mikäli en saavu kutsussa mainittuun haastatteluun tai ilmoita mahdollisesta esteestä etukäteen ja sovi uutta haastatteluaikaa, työnhakuni katkeaa ja Kelan maksama työmarkkinatuki keskeytyy. Jos saisin toimeentulotukea, sekin voisi alentua. Lisäksi seurauksena voi olla työttömyysetuuden menettäminen määräajaksi. Kävisipä flaksi ja pääsisin hakemani työvoimakoulutuksen tiimoilta haastatteluun ennen tätä "aktivointihaastattelua", tai jos se vaikka sattuisi harmittavasti just samalle päivälle... 

No eipä siinä mittään, käydään juttelemassa. Kunhan eivät rupea aktivoimaan mua mihinkään kuntouttavaan työtoimintaan.


Kukka kauniille ei-vastauksille

Sen verran oli pakko aktivoida itseään te-toimiston kirjeen saavuttua, että laitoin taas liikkeelle yhden avoimen hakemuksen. Eihän sitä koskaan tiedä vaikka kerrankin tärppäis. Joskus ei-vastauksetkin ilahduttavat, jos ne on muotoiltu oikein kauniisti. Niin kävi tällä kertaa. Viisi minuuttia hakemuksen lähettämisen jälkeen postiin pärähti vastaus, jossa kiiteltiin viestistä ja mielenkiinnosta yritystä kohtaan ja pahoiteltiin sitä, ettei työvoimalle ollut juuri sillä hetkellä tarvetta. Mutta viestin jatko takasi hyvän mielen ja toivonkipinän:


Juuri tällä hetkellä meillä ei ole työvoiman tarvetta, mutta tilanteet vaihtelevat välillä melkoista vauhtia! Välitän viestisi edelleen sekä myymäläpäälliköllemme että ravintolamme esimiehelle ja he ovat tarvittaessa sinuun yhteydessä mikäli jotain ilmaantuu!

Mukavaa syksyn jatkoa!

Ystävällisesti

  ---------
  toimitusjohtaja

Tulihan niitä ei-vastauksia eilen muitakin. Ely-keskukselta tupsahti kolme kiitoskirjettä sähköpostiin, kolmesta eri TE-toimiston virasta joita olin hakenut. Valitut henkilöt oli mainittu sekä saapuneiden hakemusten määrä. Ainakin yksi nimistä oli minulle entuudestaan tuttu, palvellut minua TE-toimistossa ennenkin. Ja hakemusten määrät: ensimmäiseen virkaan 143 hakemusta, toiseen (virkoja kolme kappaletta) 225 ja kolmanteen 107. Että repikää siitä sitten.

6 kommenttia:

 1. Apua, aktivointihaastattelu. Se voi tarkoittaa kuntouttavaa työtoimintaa eli suomeksi sanottuna työtä kunnalle ilman palkkaa. Sinun kannattaa valmistautua tähän haastatteluun ja tietää oikeutesi. Saku Timosen blogissa on juttua esim. täällä: http://sakutimonen.com/2014/08/palkattomien-rekrytointi/ ja koko laki kuntouttavasta työtoiminnasta täällä http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2001/20010189

  Pääsisitpä tosiaan sinne työvoimakoulutukseen. Itsellä ainakin tuo palkaton työ menee yli hilseen, siinä on niin monta asiaa väärin, se on niin epäoikeudenmukaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. En aio suostua enempään kuin siihen neljään tuntiin viikossa jos on pakko, tuo palveluohjaaja sattuu olemaan meidän perhetuttu ja paljon ollaan juteltu näistä asioista. Aiemmin jo oli puhetta hänen kanssaan, että pian saattaa olla kutsu tulossa, mutta ihan vielä en sitä odottanut. Mutta kun sakkolistaraja lähestyy uhkaavasti, kunta tarttuu toimeen.

   Neljä tuntia viikossa Nuokkua valvomassa, siihen olen ajatellut suostua jos tilanne on se että jotain "kuntouttavaa" on pakko ottaa vastaan, mutta mihinkään täyspäiväiseen pakkotyöhön en yhdeksän euron korvauksella lähde. Tai minkäs teet jos käskevät, mutta uskoisin että ei sentään sellainen ole edessä. Työnvalmentajan = palveluohjaajan kanssa on kuitenkin juteltu epävirallisesti niin paljon esim. yrittäjäksi ryhtymisestäni (taas) ym.

   Poista
 2. Näin Forssassa:
  http://yle.fi/uutiset/forssassa_onnistuttiin_saamaan_tyottomia_maatiloille_toihin_ensimmaisena_suomessa/7489689

  Työtön ''pääsee'' maatilatöihin. Mutta palkkaa ei makseta. ''Maatiloilla töitä riittää, sillä noin 50 maatilaa on jo ilmoittanut olevansa halukas työllistämään työttömän.'' Niin. Onko tuo ihme, jos sitä palkkaa ei tarvitse maksaa. Minä syön mieluummin vaikka oman pääni kuin menen lantaa luomaan ilman palkkaa. Jos palkan maksaisivat, niin voisin harkita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskomatonta touhua! Kuka enää ketään palkkaakaan, kun ilmaiseksikin saa. Suomeen on syntymässä todelliset orjatyömarkkinat.

   Poista
 3. orjatyömarkkinat on työttömien käyttämä ilmaisu

  Sosiaalinen osallistuttaminen on kokoomuksen käsitys asiasta. (Paula risikko)

  Välityömarkinan voimavara on sosiaali demokraatien kästys tai ilmaisu (Tarja Filatov)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, kaipa tuotakin asiaa voi kutsua monella eri nimellä riippuen siitä mistä suunnasta katsoo. Välityömarkkina, mitä se edes tarkoittaa?

   Olen tässä miettinyt, että aina vaan vaikeammaksi tulee päättää, kenelle sitä äänensä antaisi seuraavissa vaaleissa. Kuka on työttömän(kin) puolella?

   Poista

Kissa kiitoksella elää. Bloggaaja kommenteilla. Kiitos kommentistasi!