lauantai 4. lokakuuta 2014

Työttömyys á la Miljoonasade

Olen suurella mielenkiinnolla seurannut TV2:lla lauantaisin pyörivää We Want More -tositv:tä, jossa jo hajonneita bändejä on koottu jälleen yhteen ja kuultu heidän tarinoitaan. Pyhiinvaeltajan pieteetillä olen tehnyt muusikoiden kanssa yhteistä matkaa, kuunnellut myös sarjaan liittyvät radio-ohjelmat Areenasta ja katsellut joitakin ekstrapätkiäkin.

Tänä iltana on ohjelmassa vihdoin vuorossa Miljoonasade, jonka musiikki on ollut voimakkaasti läsnä nuoruudessani ja varhaisaikuisuudessani niin c-kaseteilla, vinyyleillä kuin cd-levyilläkin. Yhtyeen ura on ollut pitkä ja tuotanto laaja ja monimuotoinen. Lämmittelyksi iltaa odotellessa kokosin tähän itselleni ja kaikille muille Työttömyyden Top Kolmosen Miljoonasateen tuotannosta:
1. Köyhät


Kaikki työttömät eivät ole köyhiä eivätkä kaikki köyhät työttömiä. Hekxa83 on kuitenkin tehnyt tähän biisiin niin osuvan kuvakollaasivideon, ettei paremmasta väliä. Video toimii edelleen vuonna 2014, jopa nykyinen pääministerimme vilahtaa kuvissa.

2. Ai mikä mua vaivaa?


Tää on ihan pakko laittaa tähän. Punkasennetta, josta tulee mieleen alkuaikojen Apulanta. Röyhkeän sanoituksen rivien välissä piilee loistokuvaus tilanteesta, jossa työttömyyden ja talousahdingon masentama päähenkilö kanavoi tuskansa ruumiillistumaan etusormeensa. On helpompi selittää, että sormeen sattuu kun se paloi, kuin että mikä kaikki muu ahdistaakaan. Sä köyhä, työtön, körttiläinen sinisilmä oot jo syntyjään.

3. Meitä jyrätään


Kaikkien työttömien voimalaulu 1990-luvun alun lamavuosilta. Toimii yhä ja antaa toivoa. Mutta rakas, rakkain, rakkaimpani me kyllä pärjätään kun vain elämän juoksuhaudassa saan sun syliisi painaa pään kuin kypärään.

4 kommenttia:

 1. Blogisi on omaperäinen ja tausta kaunis:)

  peaceandthebeatles.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Anna! Liity ihmeessä lukijaksi :)

   Käynpä kurkkaamassa myös sinun blogiasi - vuoroin vieraissa!

   Poista
 2. Simun blogisi on mielenkiintoinen. Jään seurailemaan. Käyhän toki tsekkaamassa mun blogi kiusaamiselleloppu.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Toivottavasti saat täältä eväitä omaankin elämääsi. Toiveeni ja tavoitteeni on antaa ajateltavaa ja tsemppiä muillekin kuin aikuisille työttömille.

   Kävin lukemassa ja kommentoimassa blogiasi. Kirjoitat todella tärkeästä asiasta. Hienoa kun joku tekee sitä näkyväksi. Toivottavasti asiat muuttuvat parempaan päin.

   Poista

Kissa kiitoksella elää. Bloggaaja kommenteilla. Kiitos kommentistasi!