keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Iloisia yllätyksiä top 3

Nämä asiat ovat ilahduttaneet minua viime päivinä:

1. Mollin Omista tiedoistani huomasin, että minut kutsutaan työvoimakoulutushaastatteluun! Paperikirje ei ole minua vielä saavuttanut, mutta yllätys oli iloinen kun piipahdin sähköisessä palvelussa. Jo viime viikolla sain iloita työttömän ystäväni puolesta, joka oli vastikään ollut omassa haastattelussaan toiseen, akateemisille työnhakijoille tarkoitettuun verkkopedagogiikkaa käsittelevään koulutukseen. Tsemppiä meille molemmille, toivotan ihan itse!

2. Jo lähes kuukautta aiemmin clickworker.comissa tekemäni testi pätevyydestäni suomenkielisen tekstin tuottamiseen oli vihdoin arvioitu. Jeee, sain täydet pisteet! Siitä pääsin jatkamaan uusiin testeihin ja odottelemaan mahdollisia työtehtäviä. Selvitin vielä pari koetta ja harjoitusta, joilla sain pätevyyden osallistua UHRS-toimeksiantoihin (Universal Human Relevance System). Ehkä tässä on mahdollisuus pieniin lisäansioihin ja mielenkiintoiseen tekemiseen. Mikäli joku muukin on kiinnostunut, rekisteröityä voi täällä

3. Sain arvostamaltani toimittajalta mukavaa postia. Olin lähettänyt hänelle linkin blogiini, ja hän vastasi nyt kehuen blogini nimeä: on kuulemma sopivasti provosoiva ja silti kertoo hyvin siitä, mikä aiheena pääsääntöisesti on. Lupasi vilkaista blogiani myös jatkossa. Myös Twitterissä sain ihka ensimmäisen seuraajani: JULKKIKSET.FI seuraa nyt Työtöntä Luuseria. Hei tarkoittaax se et mä oon ny julkkis...?!?!Image: FreeDigitalPhotos.net by Stuart Miles

5 kommenttia:

 1. Menestystä haastatteluun! Tätä nykyä työvoimakoulutukseen pääsemisestä on iloittava lähes yhtä paljon kuin työhön pääsystä.

  Miten tuollaisissa clickworker.comeissa ja vastaavissa mahdollisten lisäansioiden ilmoittaminen työvoimaviranomaisille menee? Vai ovatko ne jo lähtökohtaisesti (hys hys) pimeitä ansioita/ harmaata taloutta? Kuka viitsisi alkaa paperisotaan joidenkin todella pienten lisäansioiden vuoksi?

  VastaaPoista
 2. Hienoja uutisia! Taidanpa kurkistaa linkkiisi, kirjoittaminen on aina minua kiinnostanut.

  Linked'Inissä minulla on viitisen sataa kontaktia, entisen työni kautta. Statukseni korjasin vaivihkaa työnhakijaksi. Mutta odottelen vielä rohkeutta ryhtyä avoimesti itseni mainostamiseen sen kautta. Twitterissä olen entisen työnantajani edustajana, sielläkin pitäisi uskaltaa käydä poistamassa tietoni ja kirjautumassa uutena käyttäjänä.

  VastaaPoista
 3. Ainakaan Clickworker ei ole "lähtökohtaisesti harmaata taloutta". Siellä vaadittiin ilmoittamaan verotiedot, muuten ei maksuja tilille tipu. Tosin, tämän kohdan pystyi kiertämään rekisteröitymällä "itsenäiseksi palveluntuottajaksi", mikä oli oletuksenakin järjestelmässä. Jos olisi ilmoittautunut freelanceriksi tai kaupalliseksi toimijaksi, olisi vaadittu jotain eurooppalaista veronumeroa (UID). En kylläkään aio ilmoitella mitään muutaman euron tai kympin summia työkkäriin, saapihan sitä yksityishenkilö myyskennellä tavaraakin kirppareilla tai netissä ilman mitään veroja ja ilmoituksia.

  En toisaalta usko, että siitä hirveä paperisota syntyisi, vaikka rupeaisi vähän enemmän tienaamaankin ja ilmoittaisi tulonsa työkkäriin. Kolmesataahan saa nykyään tienata kuussa ilman että se vaikuttaa mihinkään. Kun aikanaan työskentelin Taloustutkimuksella osa-aikaisesti, ilmoitin aina vaan tehdyt tunnit ja liitin palkkakuitin ilmoitukseen työttömyysajasta. Samoin opettajansijaisuuksista. Eiköhän se tässä mene samalla tavalla - palkkakuitin perusteella. Mutta kunhan nyt ensin katsoo, tuleeko niitä töitä minun kohdalleni ylipäänsä...

  VastaaPoista
 4. Vau! Tosi hienoa! Tulipas hyvä mieli :)

  VastaaPoista

Kissa kiitoksella elää. Bloggaaja kommenteilla. Kiitos kommentistasi!