lauantai 11. lokakuuta 2014

Miksei me koskaan...?

Miksei me koskaan käydä missään lomalla, kysyi tytär. Bestiskin lähtee kohta Teneriffalle. Ja naapurimaat on sitten ilmeisesti ei-mitään, onhan me niissä käyty. Vaan ei kaukomailla.

No ei oo tullu lähdettyä. Mies ei oikein välitä matkustelusta, ja lapsille on tähän asti riittänyt lyhyemmät pyrähdykset lähempänä. Käytiinhän me kerran viiden päivän reissulla Legolandissa, ja siitä ne kyllä tykkäs.

Nykyään on sitten toinenkin syy suureen harkintaan lomamatkojen kohdalla. Kyllähän meillä periaatteessa olis varaakin matkustella, mutta. Kun tulevaisuudesta ei koskaan tiedä. Kun ei ole sitä työpaikkaa.

Itse olen sisäistänyt vastuuni valinnoistani. Valitessani työttömän elämän olen valinnut myös yksinkertaisemman elämän, ilman suuria ei-välttämättömiä investointeja. Olen aikanaan matkustellut niin paljon, etten juuri nyt tunne suurta polttavaa tarvetta siihen. Vaan eiväthän teinimme ajattele asiasta samalla tavalla. He vertaavat omaa elämäänsä kaverin elämään.

Kyllä me ehditään, minä vastaan. Katotaan vaikka sitten seuraavalla lomalla. Enkä mä tällä lomalla ois voinutkaan lähteä kun mulla on se haastattelu. Ja tää loma on niin lyhytkin. Pitäähän meidän käydä isovanhempia tervehtimässä kun kerrankin porukalla päästään. Niin kauan kuin ovat elossa.

Ja sitä paitsi. Satunpa tietämään, että se sun bestikses tekee paljon enemmän kotitöitä kuin sinä. Hänen vanhempansa kun ovat molemmat t ö i s s ä eikä heillä ole aikaa tehdä k a i k k e a kotona kuten minulla. Jospa sinäkin tekisit vähän enemmän, ehkä sitten pääsisitkin reissuun.

Niinpä. Vastakkainasettelun aika ei todellakaan ole ohi. Ainakaan meidän perheessä.


3 kommenttia:

 1. Haa, aika vastaansanomattomat perustelut! Toisaalta säälittää - työttömyyden tuoma epävarmuus ja turvattomuus ei koske pelkästään itseä vaan myös seuraavaa sukupolvea. No, eipähän tarvitse pelätä työpaikan menetystä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, pelkonsa kullakin... On se kyllä surullista, meidän perheessä on kuitenkin vielä suht hyvä tilanne, mutta tiedän että monissa perheissä on todella tiukkaa eikä oikeesti varaa mihinkään ylimääräiseen. Meillä onneksi jokapäiväisissä asioissa ei ainakaan toistaiseksi ole tarvinnut tuntuvasti pihistellä.

   Poista
  2. Mietin vielä: Itse asiassa nuoriso on hyvin sopeutuvaista. Kodin ilmapiiri ja lasten arkiset kokemukset ovat kuitenkin se tärkein, tärkeämpi kuin materiaalinen hyvä. Tyyliin äiti on kotona, kun lapsi tulee koulusta. Kuunteleva vanhempi vrt. aina menossa oleva uraohjus. Poistaisin ekan kommenttini, jos se olisi mahdollista.

   Poista

Kissa kiitoksella elää. Bloggaaja kommenteilla. Kiitos kommentistasi!