sunnuntai 26. lokakuuta 2014

To Do -lista: Töiden alkaessa

Postaan nyt tällä erää viimeistä kertaa työttömän statuksella. Tulevaisuudestahan ei koskaan tiedä, mutta huomenna on alkamassa kuitenkin uusi elämänvaihe. Ainakin joksikin aikaa.

Valmistautuminen orastavaan työelämään vaatii muutamia toimenpiteitä, joista tässä tuttuun tapaan top 3 -lista:

1. Vaihda kassaa. Olen ollut tähän saakka yrittäjien työttömyyskassan jäsen. Yrittäjyyteni jälkeen olin kyllä jonkin aikaa töissä muka-palkansaajana, vaikken palkkaa saanutkaan - asuntoneuvottelijana (=kiinteistönvälitystä) provikkapalkalla. Tein koko aikana vain yhden kaupan, josta palkan sain matkakorvauksina. Summa ei tosin todellakaan kattanut kaikkia niitä kilometrejä, joita sen homman parissa tuli ajettua. Anyways, silloin mulla oli vielä niin sanottu jälkisuoja-aika menossa, enkä pitänyt kiirettä kassan vaihtamisessa. Ja kun sen homman lopetin ja jäin taas työttömäksi, menikin vähän pitemmän aikaa ennen kuin olin taas palkansaaja. Nyt on siis kassan vaihtaminen ajankohtaista.
2. Rastita verokortista vaihtoehto B. Mulla on tosi pieni ennakonpidätysprosentti, vain puolitoista prosenttia. Sehän kertoo siitä, ettei ole ollut palkkatuloillakaan juhlimista viime vuosina. Etenkin yrittäjyyden loppuvaiheessa en palkkaa juuri itselleni maksanut, starttirahalla ja matkakorvauksilla eleltiin. Palkkakauden tulorajat ovat verokortin vaihtoehdossa A kuitenkin tosi matalat, ja luulen että ne paukkuvat äkkiä yli pienemmilläkin tuntimäärillä. Ja sen jälkeen ennakonpidätys toimitettaisiin lisäprosentin mukaan, joka onkin sitten jo yli kolmekymmentä. B-vaihtoehdossa verot pidätetään yhden tulorajan mukaan, ja se on kyllä sen verran korkea että varmasti riittää tässä vaiheessa vuotta. Vertailun vuoksi mainittakoon, että työmarkkinatuesta pidätetään aina se vakio 20 %.3. Ratkaise blogisi jatko. Tää tuntuukin nyt aiheuttavan mulle kovasti päänvaivaa. Bloggaaminen ilmaisumuotona, vaikuttamiskeinona ja tietynlaisena uuden yhteisöllisyyden kanavana kiehtoo edelleen, mutta täysin tyhjästä uuden blogin ja blogi-identiteetin luominen ei tunnu parhaalta vaihtoehdolta. Olenkin saanut neuvoja brändätä blogiani uuteen suuntaan nimen ja toki myös sisällön vaihdoksella. Näin saisin ehkä uusia lukijoita ja säilyttäisin samalla entiset. Onhan mulla se toinenkin, telakalla oleva blogi, jota omalla nimelläni olen kirjoittanut, mutta se on keskittynyt taas nimeään myöten aikaisempaan ammattialaani. Tämä nyt alkava työ menee kyllä vähän sivuun siitä, eli tavallaan olen alanvaihtaja. Taas.

Mut hei, mullahan on täällä paljon älyttömän fiksuja lukijoita! Julistankin tässä nyt avatuksi nimikilpailun: Millä otsikolla Työttömän luuserin pitäisi jatkaa bloggaustaan? Vai pitäisikö aloittaa kokonaan uusi blogi?

Myös tulevasta sisällöstä otan mielelläni neuvoja ja toiveita vastaan. Pliis, auttakaahan Työtöntä (kohta ex-työtöntä) luuseria mäessä!

9 kommenttia:

 1. Eipä minulla oikein nimiehdotusta ole, mutta sitähän minun piti tulla sanomaan, että lykkyä pyttyyn uuteen työpaikkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Sinäkin olet jaksanut mua aina tsempata...

   Luin sun kommenttisi just äsken TOIvottoman työttömän blogista. Älä luovuta vielä, sitä ei kuule oikeesti tiedä mikä päivä se juna pysähtyykin yhtäkkiä sun kohdallas. Kaikki voi muuttua ihan hetkessä. Oikeassa paikassa oikeaan aikaan, niin kuin Kiitos hakemuksestasi -blogin Maria sanoi :)

   Poista
 2. Nimiehdotuksia: Alanvaihtaja/ alanvaihtajan blogi, Työtön luuseri töissä, Oravanpyörä, Työttömän luuserin uusi elämä... Lisääkin voi tulla! Tää on kivaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minttu, mahtavia ehdotuksia! Tuota Työtön luuseri töissä -versiota jo mietinkin "työnimeksi" sillä aikaa, kun hahmotan itsellenikin mihin jatkossa keskittyisin kirjoittamisessani. Sehän vilahti tuolla jossain aiemmassa kommentissasi. Toisaalta, ehkä haluan karistaa Työttömän luuserin matkasta kokonaan. Eräs ajatus tuossa alkoi jo muhia mielessäni yön unettomina tunteina, katsotaan kallistuuko vaakakuppi siihen vai kenties johonkin sinun ehdotuksistasi...

   Poista
  2. Heips, jäin miettimään blogisi nimeä jo silloin edellisen kirjoituksen kohdalla. Ethän pahastu, jos sanon, että työtön luuseri kuulostaa aika negatiiviselta.:) Siis varsinkin luuseri sana...Uskon sanojen voimaan ja niillä voi etukäteenkin luoda kuvaa itsestä. En nyt ole plärännyt blogisi alkuun, joten en tiedä, että onko nimessä ironiaa, mutta kuulostat siltä, että olisit valmis vaihtamaan blogin nimeä. Noh, en ole kyllä oman blogin nimeen tyytyväinen, että mikäs mä olen neuvoja jakelemaan, mutta ehkä se voisi olla jotain positiivisempaa tai ainakin neutraalimpaa.:)
   Hyvä postaus muuten tämä!:)

   Poista
  3. Moi, etpä ole ensimmäinen joka on asiaa ihmetellyt :) Tästä on väännetty ennenkin tässä blogissa.

   Sen kuuluukin kuulostaa negatiiviselta ja se on mitä suurimmassa määrin itseironiaa. M i n ä en ajattele työttömien olevan luusereita, mutta valitettavan moni ajattelee. En tiedä minkä verran olet seurannut yleistä keskustelua työttömyydestä, mutta jos tutustut muihinkin työttömien työnhakijoiden kirjoittamiin blogeihin tai käyt vaikkapa Suomi24:n Potkut ja työttömyys -palstalla, huomaat ettei maailma ole pelkkää kermavaahtoa ja mansikoita.

   En ikinä luopuisi blogini nimestä, jos vielä olisin työtön, mutta nythän se ei enää ole kovin paikkansa pitävä. Haluaisin kuitenkin löytää uuden nimen, joka ei välttämättä olisi "positiivisempi" tai "neutraalimpi", vaan olisi ehkä omiaan herättämään keskustelua yhtä paljon kuin tämä nykyinen. Vrt. Sari Helinin Huono äiti -blogi. Ammatti-ihmisiltä olen saanut kiitosta blogini nimestä, ja niistä olen kyllä tosi otettu :)

   Poista
  4. Auts, tuo kermavaahtoa ja mansikoita sattui!;) Yritän pysytellä pois Suomi24 palstalta joskus sitä selailtuani, sillä sen verran ala-arvoista keskustelu tuntui olevan. Nimettömänä on niin helppo huudella kaikenlaista ja aikuiset ihmiset kiusaavat toisiaan täällä netin ihmeellisessä maailmassa. Onko se silmien sulkemista, ehkä?

   No, joka tapauksessa sun varmaan sitten kannattaa jättää tuosta nimestä ainakin osa, kuten Minttu ehdotti...:)

   Poista
  5. Oi en viitannut mitenkään sun blogiisi niillä mansikoilla! :) Mutta kiitos vielä kommentistasi. Katsotaan mihin suuntaan blogini kehittyy...

   Poista
 3. Vaikean tehtävän heitit :) Mietin urautumista ja sitä, että sinä et ainakaan uraudu. Syntyisikö siitä ajatusmaailmasta nimeä blogille? Uusille urille - Uraa, uraa! (niin kuin Huraa!) - Urautumisen eteisessä
  Äh, ei skulaa, on liian myöhä ja minä liian väsynyt. Kuten jo muualla sanoinkin, kirjoitat hyvin ja uranvaihtoajatuksille varmasti löytyisi lukijakuntaa.

  VastaaPoista

Kissa kiitoksella elää. Bloggaaja kommenteilla. Kiitos kommentistasi!