perjantai 24. lokakuuta 2014

Työssäoleva työnhakija

Soittelin heti aamusella TE-toimistoon palvelulinjani toimialapuhelimeen (kauppa, hallinto, opetus) ja kyselin miten toimia, kun aloitan maanantaina osa-aikatyön. Sain neuvon kirjautua omaan työnhakuuni TE-palveluiden sivuilla ja tehdä muutoksen työnhakuuni - ei päättää sitä, vaan muuttaa. Ihan siltä varalta, jos sattuisin saamaan soviteltua työmarkkinatukea Kelalta tulojeni päälle, jos tunteja on aluksi vähemmän. Olen nyt siis TE-toimiston silmissä työssäoleva työnhakija, eli en enää työtön. Eivät heidän toimenpiteensä eivätkä myöskään kunnan aktivointitoimenpiteet koske enää minua. Jos tunteja alkaa tulla reippaasti, voin lopettaa työnhakuni kokonaan, mutta tässä vaiheessa tämä on turvallisin vaihtoehto.

Huipputuloille en tässä hommassa pääse, mutta naisena ja suorittavan tason toimistotyöläisenä en ole koskaan päässyt nauttimaan yli 2100 euron palkoista. Laura Rädyn mukaan minua ei kai ole ollut olemassakaan? Ja toisaalta, minuakin valitsemassa olevat naiset olivat aloittaneet samassa firmassa myyntineuvottelijoina tai muuten ruohonjuuritasolta ja edenneet HR-palveluihin tai esimiestasolle. Kaikki lienee periaatteessa mahdollista, kun saa jalkansa firman oven väliin.

Kun ilmoittelin osa-aikatyöstäni työnhakutietoihini, yksi pakollisista kysymyksistä oli: Mitä kautta sait tiedon työpaikasta? Vaihtoehtoina oli TE-palveluiden eri kanavia sekä vaihtoehto "Muualta". Minun tapauksessani tieto tuli sieltä muualta: korvaamaton tietolähde oli Monsterin Paikkavahti, joka lähetti tiedon tästäkin työpaikasta sähköpostiini. Nyt laitoin vahdin tauolle - toivottavasti en tarvitse häntä vähään aikaan.

Seuraava dilemma onkin sitten, mitä tehdä blogille, jonka nimi on Työtön luuseri? Mulla on kuitenkin jonkin verran seuraajia niin Googlessa, Bloglovinissa kuin Twitterissäkin, ja sen lisäksi melko paljon anonyyminä blogissa vierailevia ihania ihmisiä. Kirjoittaminen on rakas harrastus ja on antanut todella paljon työttömyyteni aikana. Perustaako uusi blogi vai jatkaako tätä nimestään huolimatta? Naamablogiani en taida haluta jatkaa, sekin on enemmän menneen työ- ja harrastuselämäni hedelmiä eikä tunnu enää ajankohtaiselta.

Voihan tietenkin olla, että saan kenkää koeajalla ja statuksekseni tulee jälleen Työtön luuseri...PS. Tämä postaus on mukana Kivemman blogin Viikonlopun linkkiringissä. Liittykäähän muutkin bloggarit mukaan!5 kommenttia:

 1. Onnea uudesta työpaikasta!:) Ei ole mitenkään helppoa saada töitä tällaisena aikana...Tervetuloa myös blogiini kurkistelemaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taina! Olen itse asiassa käynytkin siellä kurkistelemassa joskus, kun olet linkannut blogisi I am mrs K:n blogihaasteeseen. Ei ole vaan tullut kommentoitua mitään...

   Poista
 2. Blogisi on minulle uusi tuttavuus, mutta sanoisin tämän tekstin perusteella, että varmasti olisi kivaa ja hyödyllistä monille lukea jatkoa - miten käy työttömän luuserin osa-aikatöissä? Lisääntyvätkö tunnit vai onko kaikki väliaikaista vain? Elääkö työllä? MIten joustavasti tukea tulee, jos ei elä?

  VastaaPoista
 3. Työtön luuseri töissä :) Itse jatkaisin samalla blogi URL-osotteella, mutta vaihtaisin ehkä bannerriin uuden nimen.

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommenteista ja vinkeistä, Ute Lias ja Minttu! Jotenkin haasteellista jatkaa tietystä elämäntilanteesta kummunnutta blogia, kun se elämäntilanne muuttuu...

  Ei auta kuin laittaa mietintämyssy päähän ja tuumata, mikä olisi fiksuin tapa jatkaa. Mielellään otan edelleen vinkkejä, mielipiteitä ja vaikka nimiehdotuksiakin vastaan.

  VastaaPoista

Kissa kiitoksella elää. Bloggaaja kommenteilla. Kiitos kommentistasi!