perjantai 3. lokakuuta 2014

Ei aihetta aktivointiin

Huh, selvisin säikähdyksellä aktivointihaastattelusta. Pala kakkua.

TE-palvelujen työnhakutietojeni mukaan kunnan palveluohjaaja eli työvalmentaja oli pyytänyt kutsumaan minut aktivointiin, koska 180 päivää työmarkkinatuella ansiosidonnaisen jälkeen oli tullut täyteen. Minä kun käyn kunnalle kovin kalliiksi (sakkomaksun takia), kun on lapsikorotukset ja kaikki. 

Eilen sitten pyyhälsin paikalle sovittuun aikaan ja huutelin kunnanviraston aulassa, että missäs se työvalmentaja ottaa vastaan. Keskuksesta huikattiin takaisin, että tuolla kunnanhallituksen huoneessa se työkkärin ihminen oottelee, ovi on auki. Ja johan virkailija tulikin ovelle vastaan. Palveluohjaaja ei nyt valitettavasti olekaan paikalla, hänen piti lähteä palaveriin kaupunkiin. No eipä haittaa mittään, tuumasin.

Taisi olla parempi niin. Kunnan edustaja olisi saattanutkin nakittaa minut ihan piruuttaan - ja omia pointsejaan nostaakseen, koska hänenkin työsuhteensa on taas katkolla vuodenvaihteessa - johonkin ns. kuntouttavaan työtoimintaan, koska laki siihen mahdollisuuden antaa. Mutta te-toimiston virkailija oli onneksi ihan tolkun ihminen, ja näki ja kuuli jutuistani (joita tavalliseen tapaani taas tuli ja paljon), että olen aktiivinen työnhakija joka ei tarvitse erityistä tukea. 

Olen Työnvälitys- ja yrityspalvelulinjan asiakas edelleen, en sen toisen jonka nimeä en nyt muista, josta ihmisiä ohjataan aktivointitoimien piiriin. Aktivointisuunnitelmaa ei laadittu, koska virkailija ei nähnyt tarvetta sille. Mukaani sain palveluohjaajan jättämän kirjekuoren, joka sisälsi palveluohjaus- ja tilannekartoituksen sekä suostumuspapereita henkilötietojen vaihtoon ja keräämiseen viranomaistyössä, mutta niiden palauttaminen on vapaaehtoista ja täysin omassa harkinnassani. Hyyyyvin pitkällisen harkinnan jälkeen (noin 0,5 sekuntia) olen päättänyt jättää ne palauttamatta.

Vaara ohi siis ainakin joksikin aikaa. Voin taas keskittyä rauhassa omatoimiseen työnhakuun ja muuhun elämään sekä odotella mahdollista kutsua työvoimakoulutushaastatteluun saapuvaksi. Toki tilannetta katsotaan taas uudelleen, ellen pääse töihin tai koulutukseen. Lohduttaa kuitenkin huomata, että tässä mielivaltaisten kafkamaisten (lue: vorssalaisten) kuntouttamistoimenpiteiden maailmassa löytyy vielä ihan inhimillisesti ja maalaisjärjellisesti toimiviakin työvoima-asiantuntijoita elikkäs näitä työkkärin tätejä ja setiä.

Image: FreeDigitalPhotos.net by KEKO64

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kissa kiitoksella elää. Bloggaaja kommenteilla. Kiitos kommentistasi!