perjantai 12. syyskuuta 2014

Viikon vieras & vihatuimmat

Vieläkö muistatte matkamies Tanen, tuon armoitetun biisinikkarin viime keväältä? Sain Tanelta postia, että taas olis biisiä tyrkyllä. Hyvin on Tane taas vanginnut sanoiksi ne tuntemukset, joita jokainen meistä on tuntenut sitä tärkeää puhelua turhaan odotellessaan. Ja nämä tuntemuksethan ovat universaaleja, tuttuja muillekin kuin oululaisille koodareille:Linkki löytyy jatkossa myös sivupalkin Näkökulmista työttömyyteen. Jos Sinulla on työttömyyteen liittyvä blogi, artikkeli, video tai muuta materiaalia, jonka haluaisit näkyvän blogissani, tee niin kuin Tane ja ota rohkeasti yhteyttä!

Työttömyyden lisäksi olen pohtinut tällä viikolla myös positiivisuutta ja sen kääntöpuolta. Pohdinnoissani tulin siihen lopputulokseen, ettei oikeasti aina t a r v i t s e olla niin hemmetin positiivinen, jos ei vaan satu tuntumaan siltä. Negaatioidenkin julki tuominen puhdistaa ilmaa. Sen tähden - tänään ei onnellisuushehkua eikä edes hyvää yritystä vaan:

(Kuva: FreeDigitalPhotos/artur84)

1. Banaanikärpäset. Mä VIHAAN niitä. Isoilla kirjaimilla ja lujaa. Syksyn tullen ne aina saapuu kiusaamaan ja härnäämään. Onneksi ne häviää, kun talo jäähtyy tarpeeksi ekoilla pakkasilla.


(Kuva: www.sclera.be)
2. Pöly. Mä VIHAAN sitäkin. Vaikka oisit just pyyhkinyt pöydän, kohta siinä on taas sitä. Turhauttavaa ja ä r s y t t ä v ä ä. Eikä se häviä mihinkään talven tullen. Ja vain hetkeks siivoomalla.


3. Kokoomus. Sopii samaan listaan edellisten kanssa. Ihmisiä en VIHAA mutta ajattelutapaa ja aatemaailmaa kyllä. Paitsi ehkä pääministeriä vähän kun se on niiiin ärsyttävä. Presidentti on ok, mutta se onkin luovuttanut jäsenkirjansa pois.

Kokoomus on omien sanojensa mukaan aito kansanliike, jonka tavoitteena on luoda "mahdollisuuksien tasa-arvon Suomi", niin sanottu paremminvointivaltio. Ei oikein sanat ja teot kulje synkassa tällä porukalla. 

Mitä mieltä Sinä olet? Mitkä ovat Sinun viikon vihatuimpasi?

4 kommenttia:

 1. Kokoomus ärsyttää täälläkin. Varsinkin Laura Räty, Pia Kauma, Susanna Koski, Lasse Männistö ja Elina Lepomäki. Heidän lääkkeensä kurjan taloustilanteen parantamiseksi on syyttää kaikkein heikommassa asemassa olevia, maahanmuuttajia, työttömiä ja toimeentulotuen varassa sinnitteleviä. Keitä seuraavaksi? Miksei vaikka vammaisia? Hehän eivät tuota mitään, syövät vaan toisten ruokapöydästä.

  Pelottavin näistä on Elina Lepomäki, tuore kansanedustaja. Hän mm. supistaisi ansiosidonnaista ja soisi tuloerojen kasvavan. Selvästi älykäs ihminen (toisin kuin esim. Kauma tai Koski), mutta empatiakyky täysin alikehittynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin tuon Lepomäen A-Studion haastattelussa, ja ihan sama tuli mieleen. Toisaalta, kuinka älykkään kuvan itsestään antaa henkilö, jonka mielestä hyvinvointivaltio ei ole luonut yhtään innovaatiota? Olkoonkin sitten DI ja kauppatieteiden maisteri ja vaikka mitä muuta. SDP:n Marin näpäyttikin häntä ohjelmassa osuvasti: entäs sitten ilmainen kouluruokailu ja äitiyspakkaukset? Innovaatioita jos mitkä.

   Poista
 2. Jep, kokoomus. Opiskeluvuosina oli yksi silmät avannut tapahtuma, vaikka olin kyllä jo tullut muutenkin samoihin johtopäätöksiin. Oli vaaliaika ja opiskelukaverini (tuleva ekonomi) oli saanut kokoomuksen sponssaamia vapaalippuja kaupungin yökerhoon. No, mentiin tuonne ja oi sitä puhetta, että "me pidetään rikkaiden puolia". En ihan noin suoraa puhetta olisi odottanut, mutta tiesinhän asian jo kyllä siis muutenkin... Luulivat kait olevansa 100-% omiensa kanssa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa tosiaan kuvaava kokemus! Tietääpähän ainakin ketä e i äänestä tulevissa vaaleissa.

   Poista

Kissa kiitoksella elää. Bloggaaja kommenteilla. Kiitos kommentistasi!