sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Miksi työtön bloggaa?

Eilen Suomi24:llä eräs vajaa kaksi viikkoa sitten yllätyspotkut saanut henkilö kertoi alkaneensa melkein heti irtisanomisensa jälkeen etsiä aiheesta blogeja, vertaistukea, ja todenneensa niitä olevan vähän tilanteen yleisyyteen nähden. Nyt hän kertoi suunnittelevansa omaa blogia, ei työttömyysblogia vaan työttömyyden aiheuttaman uuden elämäntilanteen blogia teemalla Miten tästä elämääni jatkaisin. Toivotin hänet tervetulleeksi blogistien joukkoon, uusia näkökulmia tarvitaan ja jokaisella työttömällä(kin) on oma erilainen tarinansa.

Aloin sitten miettiä, mikä minut sai aloittamaan tämän blogin pitämisen vajaa puoli vuotta sitten. Minullahan oli jo blogi omalla nimelläni, tosin postasin sinne melko harvoin, korkeintaan pari kolme kertaa kuussa. Viime aikoina tahti oli vielä siitäkin harventunut, kun ei ollut enää niitä työasioita mitä mainostaa. Markkinointivälineeksihän blogin aikanaan oikeastaan perustin erään somekurssin innoittamana.Mutta miksi työtön bloggaa? Tässä syitä:

1. Tarve purkaa sisimpiä tuntojaan

Tämä kai se on se ensisijainen primus motor. Minulla ainakin oli. Omalla nimelläni en pystynyt enkä halunnut olla kovin avoin niistä kipeimmistä asioista, jotka sieluani kaihersivat. Olin jakanut blogini osoitteen sukulaisille ja tutuille ja postaukset jaoin facebookissa. Kulissit kuntoon, muusta ei niin väliä.

Näin anonyyminä voin olla se mitä oikeasti olen. Täällä olen julkityötön, vaikkakin anonyymisti. Minä tarvitsin tätä. Todella.

2. Mielekäs ja antoisa harrastus

Bloggaaminen antaa päiviini sisältöä, ja muista blogeista saamieni ohjeiden avulla olen oppinut paljon uutta teknisistäkin asioista, kun olen uhrannut enemmän aikaa bloggaukseen. Aina aiheita ei ole helppo keksiä, mutta joskus ne tulevat kuin itsestään. Ja mitä useammin postaan, sitä enemmän itse innostun. Tätä harrastusta en enää vaihtais pois.

3. Vaikuttaminen ja vertaistuki

Tämä asia on tullut yhä tärkeämmäksi matkan varrella. Aluksi aloin kirjoittaa vain omista lähtökohdistani, ajatellen että olen varmaan ainoa työtön joka kehtaa blogata. Sitten aloin löytää ja seurata muiden työnhakijoiden blogeja ja yleistä keskustelua työttömyydestä. Tuli halu vaikuttaa asioihin omalta pieneltä osaltaan. Toisaalta haluan luoda myös positiivista henkeä vaikeisiinkin elämäntilanteisiin. Me ollaan täällä pallolla kuitenkin yhdessä, ei yksin!

Tässä minun syitäni. Mitkä ovat sinun syysi blogata tai lukea näitä juttuja?

Image: FreeDigitalPhotos.net by Salvatore Vuono

5 kommenttia:

 1. Hei! Tulin taas vierailulle blogiisi, olin sinut kertaalleen jo löytänytkin. Hauska tutustua!

  Oma blogi on vielä harkinnassa, entiset harrasteblogini ovat olleet Vuodatuksessa, nyt mietin mihin uuden perustaisin. Kuten jo lyhyesti kerroinkin, minun on oikeastaan pakko suhtautua tähän tilanteeseen elämänmuutoksena. En (ikäni puolesta) usko saavani enää koskaan vakityötä, joten työnhakublogista voisi tulla tylsää luettavaa. Minun siis pitää ryhtyä miettimään miten loppuelämäni käyttäisin. Eiväthän ne kymmenet hyvää tarkoittavat voi olla väärässä kun sanovat, että muutos on mahdollisuus!

  VastaaPoista
 2. Kyllä näitä juttujansa mieluummin kirjoittelee satunnaisille lukijoille kuin pelkästään pöytälaatikkoon.

  VastaaPoista
 3. Syyni lukea näitä juttuja on aivan korvaamaton vertaistuki, jota olen tästä ja monen muunkin blogista löytänyt. Ilman teitä olisin varmasti rusentunut ajatuksieni alle ajat sitten. Kiitos Työtön luuseri, TOIvoton työtön, Onnesta Osaton, 4* työttömyys, Tarpeeton ihminen ja Maria Kiitos hakemuksestasi -blogissa!

  VastaaPoista
 4. No niin, pohja on luotu www.elamaosa2.blogspot.com

  VastaaPoista
 5. Kiitos kaikille kommenteistanne! Tämä interaktiivisuus ja kirjoituksista viriävä keskusteluhan se on se bloggaamisen suola.

  Mahtavaa Yllätyspotkut kun tartuit heti toimeen! Täytyykin alkaa seurata blogiasi :)

  VastaaPoista

Kissa kiitoksella elää. Bloggaaja kommenteilla. Kiitos kommentistasi!