sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Heikompaa ainesta

Kaivoin verta nenästäni ja avasin Suomi24 -palstalla keskustelun työttömien kirjoittamista blogeista, mainostaen tietysti samalla omaani. Blogipalstalla tämä ei olisi ollut mikään ongelma, mutta Potkut ja työttömyys -palstalla keskustelu velloo sen verran kuumana, että siellä saa varautua ihan mihin vaan. Harvemmin noita keskusteluketjuja viitsii lukeakaan, ettei tule paha mieli.

Nyt kuitenkin otin riskin ja - sitä saa mitä tilaa. Tuli toki positiivistakin palautetta, mutta eräs kommentti hätkähdytti: 

"Kukaan ei ole kiinnostunut heikomman aineksen mielipiteistä ja päivittäisestä ryömimisestä"

No just joo. Ajatteleeko joku tosiaan nykyaikana vielä näin? 2000-luvun sijaan mieleen nousee 1930-luku ja natsi-Saksa. Ovatko siis kaikki korkeastikin koulutetut työttömät, Microsoftin ja Nokian huippupalkkaa nauttineet ICT-alan tohtorit ja muut ilman omaa syytään työttömiksi jääneet osaajat "heikompaa ainesta"? Entä miten mahtaisi olla kyseisen kommentoijan laita, jos hän yhtäkkiä saisikin irtisanomislapun kouraansa? Taitaisi mennä ihmisarvokin samantien. Sillä vain Arbeit macht frei.

Tiettyjen keskustelufoorumeiden ilmapiiri jaksaa kyllä ihmetyttää kerta toisensa jälkeen. Mitä nämä ihmiset saavat siitä, että he loukkaavat toisia nimimerkin takaa? Tuleeko heille siitä parempi mieli? Rohkenen epäillä. Itse päätin olla provosoitumatta, niin helppoa kuin se olisikin, ja vastata jokaiseen tölväisyyn erityisen kauniisti ja aurinkoisesti. Sillä onhan se niinkin, että mikäli ylipäänsä ryhtyy kirjoittamaan ajatuksiaan julki ihmisten ilmoilla eli täällä internetin ihmemaailmassa, on oltava valmis ottamaan myös kritiikkiä vastaan. Tämän takia olen itse poistanut kaikki filtterit ja turvakysymykset blogini kommenteista - sana on vapaa ja foorumi avoin eriävillekin mielipiteille.

Mutta eipä siinä mittään. Vaikka kukaan ei jaksakaan lukea tällaista harhaisen loisen surkeaa moskaa, jatkan silti kirjoittamista ensikin viikolla. Halusipa sitä joku tai ei. Sillä mitäpä muuta tällainen heikomman aineksen edustaja voisikaan kuin raportoida päivittäistä ryömimistään.

Päätän täältä lattianraosta tähän. Näihin kuviin ja näihin tunnelmiin.

4 kommenttia:

 1. Noh kokoomusnuorethan ne on siellä olleet asialla. Eikös taannoiset puheenjohtajat ole innokkaasti viljelleet tuota miellyttävää sanaparia heikompi aines. Surkeaahan se on, kun on sattunut syntymään varakkaiden vanhempien lapseksi, ja luulee itse jotenkin omilla toimillaan ansainneen paikkansa muiden arvostelijana. Ihmiselle ei tee hyvää etenkään peritty valta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en kyllä yhtään ihmettelis vaikka näin olisikin, sen verran tuhteja aivopieruja on nämä aikuisetkin kokoomuslaiset viime aikoina päästelleet. Toivottavasti kukaan ei äänestä Kokoomusta seuraavissa vaaleissa. Minä en ainakaan.

   Onneksi keskustelu poiki asiallisiakin kommentteja, esimerkiksi linkin tähän tutustumisen arvoiseen blogiin. Käykää muutkin tsekkaamassa!

   Poista
 2. Työttömien blogit eivät taida oikein kiinnostaa - ainakaan verrattaessa näihin shoppailusisustusnaminami-ihqublogeihin. Minullekin on 3,5 vuoden aikana kertynyt vallan "huikea" määrä lukijoita...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan sun blogissasi ainakin aina huikeasti kommentteja, että kyllä sitä varmasti moni lukee... minäkin :)

   Koitetaan ajatella positiivisesti, kaikesta huolimatta. Kiitos muuten tämän päivän postauksesta Maria!

   Poista

Kissa kiitoksella elää. Bloggaaja kommenteilla. Kiitos kommentistasi!