keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Lisätienestejä?

Bongasin keskustelupalstalta ilmoituksen, jossa tarjottiin työtä syntyperäiselle suomalaiselle artikkelien kirjoittajana. Pitihän siitä sitten lähteä kyselemään lisää, josko olisi ihan leipäpuuksi. Kirjoitustyö olisi kuulemma lyhyiden (200-600 sanaa) blogitekstien ja artikkelien kirjoitusta pelisivustoille eikä vaatisi aikaisempaa kokemusta. On kuulemma helppoa, voi tehdä omaan tahtiin ja sopia, montako tekstiä kirjoittaa viikossa. Henkilö, joka oli itse nyt lopettamassa työtä ja etsimässä uutta kirjoittajaa tilalle, oli itse kirjoittanut noin kaksi artikkelia päivässä. Ulkomailla asuva työnantaja on kuulemma tosi mukava ja maksaa palkat ajallaan, Paypalin kautta tai miten sovitaan. 

Mutta se palkka (josta kuulemma voi neuvotella?). Viisi dollaria viidestäsadasta sanasta. Yritäpä itse repiä hatusta viisisataa sanaa hyvää ja vivahteikasta kieltä alasta, josta et juurikaan mitään tiedä, ilman että siihen kuluu aikas paljon aikaa. Jolloin taas tuntipalkka jää melkoisen pieneksi. Dollarin kurssi on tällä hetkellä alle 80 sentissä, joten siitä voipi jokainen laskea, mitä itse tienaisi. Nopea kirjoittaja enemmän, minä vähemmän.

Tein nimittäin itse vastikään eräällä sivustolla arviointitestin pätevyydestäni suomenkielisen tekstin kirjoittamiseen, ja aihealue oli juurikin jokin peli (sai olla lautapeli, tietokonepeli, korttipeli, mikä vaan). Tekstin piti olla 90-120 sanaa pitkä ja kuvastaa innostustani kyseiseen peliin. Pelit nyt ei oo mulle ihan sydämenasia, mutta kirjoittelin kuitenkin reilun sadan sanan räpellyksen siitä ainoasta kännykkäpelistä, jota tykkään paukuttaa silloin tällöin. Aikaa meni ainakin 10-15 minuuttia, en nyt kellosta silloin katsonut, mutta tuolla vauhdilla saisin 500 sanaa aikaan noin tunnissa. 

Kaipa siinäkin hommassa rutiini ja nopeus kehittyisi, mutta tällä erää päätin kuitenkin jättää tuon alle neljän euron tuntitienestimahdollisuuden väliin ja käyttää senkin ajan johonkin muuhun. Vaikka sitten tähän bloggaamiseen. Tai QBubblesiin :)Toinen lisäansiomahdollisuus, johon olen törmännyt viime aikoina, on nämä PTC-sivustot eli "tienaa klikkaamalla". Kaipa tuollakin tienaisi jotain, kun tarpeeksi käyttäisi siihen aikaa ja vaivaa. En kuitenkaan ole ihan niin pikkurahan puutteessa, että viitsisin moiseen ruveta, ja kun noita hommia piisaa ihan riittämiin muutenkin. Mieluummin vietän aikaa raittiissa ulkoilmassa kuin koneella tyhjänpäiväisiä mainoksia klikkaillen ja "verkostomarkkinoiden". Ehkä sitten, jos oikeasti olisi viimeinen sentti tililtä menossa. Tai ehkä ei sittenkään.

Image: FreeDigitalPhotos.net by Witthaya Phonsawat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kissa kiitoksella elää. Bloggaaja kommenteilla. Kiitos kommentistasi!