maanantai 30. kesäkuuta 2014

Työttömän toivebiisit vol. 1

Vaikka sataa, on maanantai eikä vieläkään töitä, ei vaivuta synkkyyteen. Musiikki antaa toivoa ja voimaa. Tässä mun tämän päivän top kolme. Koska sanat merkkaa mulle tosi paljon, tän päivän biisit on yllättäin kaikki kotimaisia.


1. Kuningasidea: Pohjolan tuulet

Mulla on ollut jo pari vuotta puhelimen soittoäänenä Enemmän duoo ku sooloo. Tässä tämän ihanan kahdentoista hengen kollektiivin uutta tuotantoa. Yhtä korvamadon lailla tarttuva hyvän olon biisi kuin edellinenkin kesähitti.2. Juha Tapio: Meillä on aikaa

Juha Tapio on aina ihana. Tämäkin biisi sisältää niin viisasta ja osuvaa elämänfilosofiaa että. Sitä kun vaan osais noudattaa. Joka ainoa päivä on tänään. 
3. Jonna Tervomaa: Minä toivon

Upeaa naisenergiaa. itse asiassa halusin upottaa tähän kohtaan tämän vaikuttavan värikylläisen videon, mutta jostain syystä en onnistunut. Kun ensi kerran viime kesänä katsoin tämän, oli pakko katsoa toisen ja kolmannenkin kerran. Itkin kerran, kaksi, kolme kertaa kolme ja puoli minuuttia. Kylmät väreet lähtivät liikkeelle heti ensimmäisillä sekunneilla. Miten joku ihan vieras ihminen voi pukea sanoiksi ja kuviksi sen mitä tunsin ja tarvitsin juuri silloin? Olin lähempänä itseäni, lähempänä katharsista.

Vaikka monen meistä elämää sulostuttamaan ei marssikaan pataljoonaa leikkiviä lapsia saippua-kuplineen ja inkkaripäähineineen - yksikin kyllä hoitelee varsin hyvin tämän tehtävän :-) -, oman elämänsä tabula rasan voi kuitenkin lopulta maalata ihan niin iloisilla väreillä kuin haluaa. Toki niissä reunaehdoissa mitä kukin on tähän elämään saanut, mutta omat reuna-ehtonsa on sillä onnekkaimman tuntuisella hannuhanhellakin, usko pois! 

Oikeastaan molemmat jiiteet laulavat biiseissään samasta asiasta: menneisyyttään ei voi muuttaa, mutta tulevaisuuteen voi vaikuttaa. Minun maailmassani eivät lapsuuden kesät olleet lämpimämpiä eikä me edes hiihdetty kouluun kesät talvet; paras päivä on juuri tänään ja vielä parempi huomenna. Eläköön ei historia vaan tulevaisuus!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kissa kiitoksella elää. Bloggaaja kommenteilla. Kiitos kommentistasi!