sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Mä lähden stadiin...

Tässä blogissani on vallinnut hiljaisuus heinäkuun ajan, ja vielä vaikenen ainakin viikoksi. Huomenna nimittäin starttaamme bussin isolle kirkolle maan suurimpaan jalkapallo-turnaukseen. Jänskättää aika lailla, miten reissu sujuu lähes parinkymmenen teinipojan joukkueenjohtajana. Onneksi mukaan lähtee huoltajaksi myös toinen fudismamma - ja onneksi kisaoppaiden palvelut kuuluvat pakettiin. Luulenpa, että me kaksi suuntavaistotonta maalaista tulemme tarvitsemaan niitä.

Vaan syksystäpä ei sitten tiedä, missä joukkueessa oma taimi pelaa ja pelaako missään. Valkku nimittäin puheli siihen malliin, että saattaa olla siirto edessä haastajista harrastajiin. Nykyinen joukkue kun pelaa alueellista B17-sarjaa ja toinen, "alempi" joukkue C-poikien eli 1999 syntyneiden piirisarjaa, ja valmentajan mukaan meidän pojan äly ja taidot kyllä riittäisivät, mutta fysiikka ei isompia miehiä vastaan pelatessa - omaa ikäluokkaa vastaan pelaaminen takaisi hänelle enemmän peliaikaa ja olisi näin ollen parempi vaihtoehto hänen kehityksensä kannalta. Enpä ole yhtään varma, miten poika tiedon ottaa, jos siirto tulee - nieleekö hammasta purren vai lopettaako kenties hyvän harrastuksen kokonaan, kun ei tykkää harrastajaporukan valmentajasta. Vielä ei kuitenkaan asiasta puhuta mitään, vaan nautitaan Helsinki Cup läpi rauhassa. Kun jäi se Espanjan-reissukin silloin välistä.

Nyt on joka tapauksessa kimpsut ja kampsut pakattu ja mieli odottavainen. Onhan tiedossa paitsi tavallaan työmatka - vaikka työtön olenkin, niin joukkueen toimihenkilönä saan "palkkana" ilmaisen matkan ja majoituspaketin -, niin myös lomamatka, jonka aikana ehtii varmasti näkemään ja kokemaan paljon muutakin kuin pelikenttien vierustoja ja harjoitus-jäähallin kisalounaita. Jo avajaisia tähdittävät TCT, Kasmir ja Kim Herold. Ja ensimmäinen meitä vastaan asettuva joukkue tulee Brasiliasta - melkein kuin olisi MM-kisoissa... Ja kun säätkin ilmeisesti hellivät kisaturisteja, eipä ole juuri syytä valittaa!

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin. Kisastudio hiljenee hetkeksi. Lämmintä heinäkuuta kaikille lukijoilleni!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kissa kiitoksella elää. Bloggaaja kommenteilla. Kiitos kommentistasi!