tiistai 10. kesäkuuta 2014

Eläkepäiviä odotellessa

Huh, onneksi se kauhea Ämmä- eli Bitch-päivä on takanapäin - ja onneksi Känkkäränkkä ei tule kylään ihan joka päivä. Nyt jaksaa taas hymyillä ihmisille ja kohdata heitä kasvotusten. Niin ja lähteä kannustamaan jälkikasvuaan kentän laidalle. Näyttäisi aurinkokin vähän pilkahtavan - paistaa se aurinko kuulemma risukasaankin.

Eilen saapui postissa päivitetty työllistymissuunnitelmani. Sovittuja tehtäviä oli enää yksi: Haen työpaikkoja. Sovittuna päivänä soittanut te-toimiston virkailija muisti tällä kertaa infota, että kyseisen toimen toteutumisesta on ilmoitettava verkkopalvelun kautta, eli käytännössä käytävä klikkaamassa rasti kohtaan "olen hakenut työpaikkoja". Tämä käytäntö oli astunut voimaan edellisen työkkärissä käyntini ja työnhaun uusimiseni jälkeen, eikä edellisellä kerralla kukaan ollut muistanut infota minua asiasta, joten jouduin ihan suotta kirjoittelemaan pitkät pätkät selvitystä, kun asiasta olisi selvinnyt kahdella klikkauksella.

Tänään taas posti toi mukanaan työeläkeotteen. Työeläkettä on karttunut runsaat 200 euroa. Nuorena, alle 23-vuotiaana tekemäni lukuisat kesätyöt eivät ole eläkettä kartuttaneet, sillä vasta vuonna 2005 laki muuttui niin, että eläkettä alkoi karttua jo 18-vuotiaana tehdystä työstä. Sittemmin työurani on ollut rikkonainen ja sisältänyt muun muassa pitkän jakson vapaaehtoista kotiäitiyttä eli työttömyyttä. Onneksi myös ansiosidonnainen päiväraha ja ammatillisen perustutkinnon suorittaminen ovat kartuttaneet eläkettä - ja onneksi on olemassa takuueläke.

Noo, vielähän tässä olisi parikymmentä vuotta tehokasta peliaikaa, vähintään. Jos vain terveenä pysyy - ja kunhan nyt joku ensin ottaisi näin "vanhan" töihin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kissa kiitoksella elää. Bloggaaja kommenteilla. Kiitos kommentistasi!