tiistai 24. kesäkuuta 2014

Työttömän huoltoviikot

Kun on jonain päivänä ollut mielestään kovinkin ahkera, seuraavana tekeekin sitten mieli rötväillä. Kun on muka vähän niin kuin ansainnut sen. Vaikka toisaalta vois ihan hyvin jatkaa sitä ahkerointia. Mut miks pitäis koko ajan saada aikaan niin kauheesti..?

Eilen aloitin vihdoin ikkunanpesun, tai no eteisen ikkunan olin pessyt jo toukokuussa synttärikutsuilleni. Aika monta ikkunaa sainkin pestyä ja yhdet verhot silitettyä. Poika keräsi ja riipi nokkosia kymmenen sentin varsipalkalla; ryöppäsin, hienonsin ja pakastin ne. Ja illalla oli tietysti kaupunkireissu harkkoineen. Kotiin tultiin vasta kymmenen maissa, ja pojalle annoin luvan katsoa yöottelun sillä ehdolla, että tiskaa tänään. Jeee - poika tiskaa ja äiskä lähtee kampaajalle!!

En muista oonko tämän vuoden puolella käynyt kertaakaan kampaajalla - todennäköisesti en. Kun ne niin sanotut tärkeät menot on olleet aika vähissä, niin ei ole jaksanut panostaa. Ja onhan se aika kallis kertapaukku nykyisillä hinnoilla, kun vähän väriäkin samalla ottaa kuontaloonsa. Viime viikolla kuitenkin alkoi kalenteri näyttää tavallistakin tyhjemmältä ja mieli kaipasi jotain ekstraa; niinpä varasin ajan tutulta kampaajalta ja sainkin sen viikon sisään. Täytyyhän sitä nyt vähän ehostaa ulkonäköään, kun on parin viikon päästä lähdössä sinne isolle kirkollekin...

Kuvassa ei ole bloggarimme (Lähde: FreeDigitalPhotos.net / marin)

Tässä on ollutkin semmoiset huoltoviikot käynnissä että. Viime viikolla multa paikattiin hammas; eka kertaa viiteen vuoteen kävin keväällä hammastarkastuksessa - oli päässyt unohtumaan, kun ei kutsuja enää tupsahda postista - ja röntgenkuvista löytyi reikä. Iiks kuinka pelotti etukäteen, mutta ihme kyllä paikkaus ei sattunut oikeastaan yhtään, vaikkei edes puudutettu. Tätöset kehottivat sanomaan heti, jos alkaa sattua, niin puudutetaan. 

Ja minä odottelin, että koska alkaa sattua. Jonkun kerran ehkä pikkasen vihlas muttei pahasti. Ja sit se olikin jo ohi, vaikka kuulemma puolet hampaasta oli ihan pehmeää, ruskeaa massaa, ihme ettei ollut lohjennut. Väittivät minulla olevan poikkeuksellisen korkean kipukynnyksen. Ilmeisesti kuitenkin hermo oli vaan vetäytynyt sen verran kauemmas hampaasta ajan myötä (koska reikä oli kehittynyt niin hitaasti), ettei kipuun heti reagoinut - kyllähän minä nyt yleensä kipua tunnen.

Itseni huoltoon liittyen, odottelen myös kivaa kesäpakettia saapuvaksi lähiaikoina. Tai Ärrältähän se pitää nykyään noutaa. Tilasin viime viikolla kosmetiikkafirman alennusmyynnistä käyttämääni ihovoidetta, jota lapset kutsuvat kermavaahdoksi, ja samalla tyttärelle erivärisiä kynsilakkoja. Menin sivuille Ostohyvityksen kautta ja sain 20 %:n lisäalennuksen ja ilmaisen toimituksen. Tilaajalahjana kotiin tupsahtaa vielä nätti rantamekko. Olen siis tilaukseeni ihan tyytyväinen...

Jep jep, mutta nyt täytyy lopettaa nää pyjamabileet ja lähteä pesemään hiukset nokkosten keitinvedellä, jonka säästin eilisestä ryöppäysoperaatiosta. Tekee kuulemma niiiin hyvää hiuksille :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kissa kiitoksella elää. Bloggaaja kommenteilla. Kiitos kommentistasi!