tiistai 15. heinäkuuta 2014

Lomasuunnitelmia

Se(kin) hyvä puoli tässä työttömyydessä on, että joka päivä on vapaapäivä, ja oon siten myös vapaa muuttamaan suunnitelmia lyhyelläkin varoitusajalla. Eniten elämääni säätelevät lasten aikataulut, koulut, harrastukset ja tänä vuonna myös pojan ripari.

Alustavasti on ollut puhetta, että käytäisiin risteilyllä tänä kesänä vielä jossain välissä, ja nyt turnausreissulta kotiuduttuamme aloin tutkimaan eri mahdollisuuksia. Helsinki Cupista tarttui mukaan arvokuponki, jolla pääsisi kuuden tunnin päiväristeilylle Tallinnaan ilman maihin-nousua seitsemällä eurolla henkilö, mutta kuitenkin tuntui, että olisi mukavampi käydä ihan maissakin. Ja kun esikoinen oli juuri keväällä käynyt Tukholmassa, muttei tutustunut ikinä Tallinnaan terminaalia pitemmälle, tai mitä nyt bussin ikkunasta näkikään Tarto Cupiin aikanaan matkatessaan, päätettiin valita Tallinnan-risteily 5,5 tunnin maissaoloajalla. Eikä se ollut kovin kalliskaan, kun löytyi äkkilähtötarjous vajaan kolmen viikon päästä Viking Club -jäsenhinnalla. Nyt sitten on taas jotain, mitä odottaa :)

(Kuva: FreeDigitalPhotos.net / Feelart)
Ensi viikolla poika on rippileirillä, ja voi olla, että tytön ja serkkujen kanssa lähdetään käymään Korkeasaaressa. Eläintarhan nettisivuilta katselin, että työttömät saavat alennusta pääsylipuista. Työttömyys on todistettava TE-toimiston ajanvarauskortilla, jossa on merkintä tulevasta ajasta. Mites nyt sitten, kun minä olen hoitanut edellisen työnhaun uusimiseni puhelimitse, kirjoitanko vain itse korttiin netistä löytyvän päivämäärän, johon mennessä minuun on luvattu ottaa yhteyttä? Toisaalta, mistäpä lipunmyyjät muutenkaan tietävät, kuka kortteihin on raapustanut käsin kirjoitetut päivämäärät. Jospa he vain luottavat, että jos joku nöyrtyy tulemaan julkiselle paikalle te-toimiston ajanvarauskortin kanssa, hän on oikeasti työtön.

Näin kesällä en suostu, eikä mulla ole syytäkään olla mitenkään onneton työttömyydestäni. Turnausreissun jälkeen mulla oli niin paljon univelkaa, että oli ihanaa kun oli oikeesti aikaa nukkua se pois. Nyt oon sitten siivonnut ja tiskannut ihan mielissäni, ottanut illalla lasin punaviiniä ja pulahtanut vielä järveen ennen nukkumaanmenoa. Ja kuvitellut, että mää oon nyt vaan kesälomalla niin kuin niin moni työssä käyvä juuri nyt. Tänään on mottoni: Työtön vaan ei luuseri!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kissa kiitoksella elää. Bloggaaja kommenteilla. Kiitos kommentistasi!