sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Työttömän tortillat

Vaikka tämä ei varsinaisesti mikään ruokablogi olekaan, aattelin tähän väliin heittää esimerkin siitä, kuinka meillä hifistellään, kun oikein halutaan herkutella. Tortilloista tykkää koko perhe, mutta niitä tulee jostain syystä laitettua aika harvoin. Sitä paremmilta ne sitten maistuvatkin. Kuvaa ei ole, koska herkut on syöty parempiin suihin ajat sitten.  

Tässä siis tämän pyhäpäivän resepti á la työtön luuseri:

Työttömän tortillat

1 pkt Pirkka täysjyvävehnätortilloja (8 kpl)
1 purkki Pirkka keskivahvaa salsadippiä
400 g sika-nauta jauhelihaa (3,98 €/kg)
puoli pussia pizzakuutioita
suikaloitua varhaiskaalia (0,99 €/kg)
loput terttutomaatin lohkot mitä vielä oli jäljellä
italiansalaattia

Jauheliha ja pizzakuutiot ruskistetaan kevyesti, joukkoon sekoitetaan salsadippi. Tortilloita lämmitetään hieman ennen ruokapöytään nostamista. Sitten vain täytellään oman mielen mukaisiksi.

Ostan aina mahdollisimman paljon tarjouksesta, näistäkin aineksista pizzakuutioissa ja italian-salaatissa oli punainen -30 % tarra ja itse asiassa viimeinen käyttöpäivä eilen. Mutta kun meillä ei ruokaa haaskata eikä heitetä hukkaan. Nenä ja suu kertovat, onko ruoka syömäkelpoista, ja mitä ei enää ihmisille arvaa tarjota, sen syövät kissat. Tähteistä saa aterian, ylijääneistä keitetyistä perunoista pyttipannun ja riisistä ja currykastikkeesta risoton, kun lisää mukaan mitä nyt kaapista sattuukin löytymään.

Tytär valitti, että meillä on vähemmän täytteitä kuin koulun tortilloissa - niissä oli kuulemma kahdeksan täytettä, muun muassa ananasta. Selitin, että onhan tässäkin vaikka mitä, kun aletaan erittelemään vaikka italiansalaatin tai salsadipin ainesosia. Hyvinpä maistui näinkin, ens kerralla sitten ananasta mukaan. Tytär on alakoulun viimeisellä luokalla, ja heidän koulussaan kutoset saavat perinteisesti päättää viimeisen kouluviikon ruokalistasta. Tortillat olivat listalla :)
 
 Ja jälkkäriksi kahvia ja päärynä-toffeejätskiä - nam....
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kissa kiitoksella elää. Bloggaaja kommenteilla. Kiitos kommentistasi!