tiistai 13. toukokuuta 2014

Kannattiko edes hakea?

Tulipa sitten taas eilen illalla laitettua työhakemus vetämään. Vaikka eihän mun koulutus kuitenkaan siihen hommaan riitä, ilmoituksessa edellytettiin amk-tutkintoa. Mut tein silti hakemuksen, ihan piruuttani. Yrittänyttä ei kuulemma laiteta. Kauheella kiireellä häsläsin ja kun kaikki oli muka jo valmista, huomasin, että sähköisen hakemuslomakkeen lisäksi mukaan pitää liittää vielä erillinen hakemusasiakirja. Ei kun muokkaamaan vanhasta pohjasta - on tullu noita muutama tehtyä.

Valvomiseksihan se seuraava yö sitten meni, kun pitikin mennä aivot aktivoimaan silleen just ennen kuin petiin olis pitäny mennä. Ja aamulla piti mennä heti tarkistamaan, mitä oli tullut kirjoitettua hakemukseen. Ainakin yksi asiavirhe löytyi, epäloogisuus verrattuna cv:n sisältöön. Onneksi hakemusta pääsi muokkaamaan netissä, eipähän jäänyt sitten tuommoiset asiat vaivaamaan.

Noita hakemuksia kirjoittaessa tuntuu aina siltä, että kaikenlaista osaa mutta sitten kuitenkaan ei mitään. Kun ei ole sitä korkeakoulutusta. Yliopisto-opinnot jäi aikoinaan kesken sairauden takia, enkä vieläkään ole niin selvillä vesillä että uskaltaisin lähteä opiskelemaan perustutkintoa pidemmälle. Ehkä joku päivä vielä... Toisaalta, työkokemustakin on sieltä sun täältä, mutta onko siitä hyötyä jos ala on toinen? Entä kuinka vahva on pitkäaikaistyöttömän stigma, olenko ollut jo liian kauan työttömänä saadakseni mistään töitä? Onko ainoa toivoni kaverin firma, jossa olen pienosakkaana ja johon e h k ä joskus pääsen töihin? Kaverini lupausten mukaanhan minulla piti olla työpaikka tiedossa kesään mennessä, mutta kesä on jo aika lähellä eivätkä yrityksen kassavirrat vielä kovin mainittavia.

Kaipa niitä ihmeitäkin joskus tapahtuu. Tuntuu vaan, että täällä päin maailmaa ne on aika vähissä. Jokaista avointa työpaikkaa kohden on niin monta pätevää hakijaa, että tällainen alikoulutettu huipputyyppi jää helposti nuolemaan näppejään. Eipä siinä sit mittään, onpahan aikaa blogata - ja ottaa päiväunet, kun tuli yöllä valvottua ja vatvottua...

2 kommenttia:

  1. Tämä sun blogisi on todella mielenkiintoinen. Musta on äärimmäisen tärkeää, että kirjoitat työttömyyskokemuksistasi! Ehkä voit blogisi avulla vaikuttaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minttu! Toivotaan että joku vaikuttuu :) Ainakin itselleni tämä on oivaa terapiaa."Julkiblogissani" kun harkitsen sanani aina niin tarkkaan, niin täällä annan vaan mennä...

      Poista

Kissa kiitoksella elää. Bloggaaja kommenteilla. Kiitos kommentistasi!