maanantai 14. huhtikuuta 2014

Edellyttää työsuhdetta

Väsyttää. Heräsin viime yönä kahden-kolmen välillä ja olin hereillä pitkään. Päivä oli kulunut mieluisten harrastusten parissa, mutta yöllä piti herätä murehtimaan maailmaa. Aikani sängyssä pyörittyäni kömmin alakertaan tyhjentämään viinipullon pohjallisen ja tsekkaamaan työpaikkailmoitukset maakuntalehdestä. Ei tietenkään minulle mitään. Olen tainnut kouluttautua väärälle alalle.

Silmiini sattui kuitenkin koulutusilmoitus, ja päätin tutkailla asiaa aamulla tarkemmin. Jos kerran ala on väärä tai koulutus sellaisenaan riittämätön, miksen hankkisi toista tutkintoa? Akateemiset opintoni jäivät aikanaan kesken sairauden takia, enkä vieläkään luota kuntooni niin paljon että uskaltaisin ajatella kovin raskaita opintoja, mutta josko jotain?

Ei kun koneelle aamulla. Koulutuskuntayhtymän sivuilta bongasinkin lupaavan oloisen erikois-ammattitutkinnon alalta, jossa olin joskus ollut töissä ilman sen alan pätevyyttä. Avasin pdf-esitteen ja luin eteenpäin: Edistä yrityksesi menestystä... Kehitä taitojasi... No mikä ettei! Taisin jo vähän innostua kun piti kesken kaiken vessaankin lähteä :)

Opinto-ohjelma vaikutti haastavalta, mutten halunnut heittää kirvestä kaivoon heti ensi metreillä. Ja sitten - se oleellisin lause: Oppisopimus edellyttää voimassa olevaa työsuhdetta tai yrittäjänä toimimista. Eikä kumpikaan toteudu kohdallani tällä hetkellä. Eli se siitä sitten. Nyt meni fiilikset.

Täytynee jatkaa tutkailua kunhan fiilikset taas palaa. Yksi vaihtoehto olis kai suorittaa toinen ammatillinen perustutkinto nykyistä tukemaan. Mutta onnistuuko se työmarkkinatuella, jos on jo yksi tutkinto? Entä jos kriteerinä olisi mahdollinen uudelleenkoulutustarve työllisyyden edistämiseksi? Tietääkö kukaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kissa kiitoksella elää. Bloggaaja kommenteilla. Kiitos kommentistasi!